Splitträffen 2013

 Släktträff

 Det var en härlig stämning på vår Släktträff lördagen den 10 augusti på restaurang Hwitstjärna.
 
Den nytryckta boken hade kommit och väckte stort intresse.

 Det blev många utrop med t.ex: Va roligt att träffa Dig, hur mår Du eller liknande. En del sa så här: är vi släkt, det visste jag inte. Den första timmen med mingel och hälsningsfraser deltagarna emellan gick snabbt och sen var alla hungriga och lät maten sig väl smaka. Det fanns flera rätter så förhoppningsvis kunde alla få mat som passade var och en. 

 Efter maten hälsade arbetsgruppens ordförande, Ingvar Björkqvist, alla välkomna. De som kom långväga ifrån, USA, Norge m.m. hälsades särskilt välkomna.

 En kort redogörelse för bokens tillkomst lämnades varefter programmet för dagen presenterades.

 Mellan de olika programpunkterna så sjöngs allsång med Erling Lindvall vid dragspelet  och Gunhild Bolander m.fl. som försångare.

 Roland Peterson berättade om husbonden Pehr Larsson, 1714-1786, anfader och båtsman Splits och hans systers far.

 Därefter framförde Karin Rondahl några minnesbilder av sin farfar, Axel Runfeldt.

 Bibban Axelsson berättade om slutjobbet nu under första delen av 2013. Via olika kontakter kom uppgifter om fler släktingar på spec. “Godringsgrenen”. Flera gånger kände hon att “nu är det färdigt” men ännu mer och mer kom till ändå.

 Till slut kunde insamlingarna dock avslutas och det sista färdigställas. Det allra sista var att anpassa registret till alla nya tabeller.

 Efter fotografering av hela gruppen, ca 240 personer, och de olika grenarna, serverades kaffe med bröd bakat av några av våra släkt-damer.

 Underlaget från arbetsgruppen blev klart med knapp tidsmarginal för att hinna tryckas i Tallin, Estland. I ett stort antal kartonger anlände böckerna till Visby på onsdagen i den vecka som släktträffen skulle äga rum.

 Vi i arbetsgruppen gläds över att vår nya släktbok, med namnet Splitsläkten 1713-2012, nu äntligen är klar. Vår förhoppning är att den skall komma till nytta och bli till glädje för alla som vill läsa den.

Boken “ Splitsläkten 1713-2012” , hur kan den köpas?

Titta under fliken "Köpa nya Splitboken"

 Arbetsgruppen vill också TACKA Mart Marend, som sammanställt och redigerat boken. Vi har känt att samarbetet oss emellan har fungerat mycket bra.

 Ingvar

 Bilder från bokförsäljningen finns under "Bok-release".

 Under fliken gruppbilder hittar ni dom olika släktgrupperna + gemensamt foto

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.09 | 12:24

Skall vara
Leifi Jacobsson

Tel 072 531 85 96

...
13.02 | 09:39

Glöm mitt tidigare inlägg om bok-köp. Berit Ingeborgsdotter Weber har hand om försäljningen i fortsättningen. Hon kan nås på telefon 072-2462277.

...
12.11 | 08:56

Jag ber om ursäkt att jag inte uppdaterat. Boken kan köpas genom Ingvar Björkqvist på tel. 0498-214533 eller 070 2849105.
Med vänlig hälsning
Leif Rondahl

...
11.11 | 23:16

Hej!
Hur kan jag köpa släktboken? Jag sökte lite på nätet och fick då uppfattning att Bibban Axelsson är avliden!
Mvh
Ingrid Jakbosson

...
Du gillar den här sidan