Välkomsthälsning, släktträff Hwitstjärna 10/8-2013

Välkomsthälsning, Släktträff på Hwitstjärna  den 10 augusti 2013.

Ibland är vägen lång innan ett uppdrag kan vara genomfört. I augusti 2007 kom jag med min fru Maj-Britt till släktträffen i Eksta, helt ovetande vad som skulle komma framöver.

I alla fall blev det så att en arbetsgrupp på ett antal intresserade valdes för att arbeta fram en ny släktbok och jag fick uppdraget att vara sammankallande i denna grupp.

Det var ett spännande uppdrag. Vi kom igång senhösten 2007 och har hållit ett stort antal möten för planering, utformning av ansedlar, fördelning av arbetet, uppläggning och policy m.m.

Vi enades om att ge uppgift till ett antal kontaktpersoner att i sin släktgrupp skaffa in underlag genom s.k. ansedlar, som sen sammanställdes i en databas av Thomas Holmberg.  Han hade tidigare lagt in gamla boken och kunde då sammanföra uppgifterna. Med dataarbetet fick Thomas hjälp av Leif Rondahl. Det behövdes många kompletteringar som bl.a. arbetsgruppens medlemmar hjälpte till med.

Så småningom hade vi ett material som skulle bearbetas till en bok. Mart Marend, Bokprojektet, Klintehamn, fick uppdraget att göra detta jobb. Bibban med medhjälpare har korrekturläst i flera omgångar. Nya uppgifter har tillkommit, vilket gjort att arbetet har blivit utdraget i tid.

Det beslöts under hösten -12 att Splits systers släktgren, Godrings, skulle vara med i boken, vilket vidgade antal personer och trådar att dra i. Det var särskilt Bibban som lyckades samla in de nya namnen.

Detta gjorde att det register som fanns så gott som färdigt förut fick göras om så att Godrings fick  en särskild nummer- serie som vi valde att börja med på 1100.

I den nya boken gör vi inte anspråk på att allt är helt konsekvent mellan tabeller och register då det kräver mycket mer tid för att få allt rätt. Ett viktigt skäl till för detta är att många namnbyten sker i samband med giftermål, separationer m.m.

Arbetsgruppens förhoppning är ändå att det skall bli en intressant läsning och en bra uppslagsbok, då släktförhållanden kommer på tal.

Med dessa ord vill jag på arbetsgruppens vägnar hälsa alla hjärtligt välkomna till vårt släktmöte idag. Ett särskilt välkommen till Er som är långväga gäster. Här finns släktingar från USA, Norge m.fl. länder.

Vi ansvarar alla för att det skall bli en trivsam samvaro med många möjligheter till att träffa dem vi känner förut, de vi inte känner förut och få nya vänner. Hoppas att maten smakade bra och nu har vi tillfälle att umgås.

Återigen varmt välkommen

Presentation av arbetsgruppen: Bibban Axelsson, Klas Hederstedt, Lars Farinder, Gunhild Bolander, Gunnel Brozén, Charlotta Harrsjö-Gran, Monika Splitgren, Leif Rondahl, Thomas Holmberg och Ingvar Björkqvist.

Programpresentation.

Det som finns på programmet kommer att försiggå här i serveringen. Om någon hellre vill gå undan för att prata utan att störa eller störas här inne så finns det plats för detta i salen intill.

Fotograferingen kommer att ske ute, på samma sätt som förra gången.  Förutom kort på hela gruppen delar vi i grupper med de olika grenarna som förra gången. Mer information i samband med fotograferingen.   /Ingvar

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.09 | 12:24

Skall vara
Leifi Jacobsson

Tel 072 531 85 96

...
13.02 | 09:39

Glöm mitt tidigare inlägg om bok-köp. Berit Ingeborgsdotter Weber har hand om försäljningen i fortsättningen. Hon kan nås på telefon 072-2462277.

...
12.11 | 08:56

Jag ber om ursäkt att jag inte uppdaterat. Boken kan köpas genom Ingvar Björkqvist på tel. 0498-214533 eller 070 2849105.
Med vänlig hälsning
Leif Rondahl

...
11.11 | 23:16

Hej!
Hur kan jag köpa släktboken? Jag sökte lite på nätet och fick då uppfattning att Bibban Axelsson är avliden!
Mvh
Ingrid Jakbosson

...
Du gillar den här sidan